Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort piętrowy przekładany pianką owocową"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5856
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5856
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 312
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno, powoli dosypując cukier i 1 cukier waniliowy. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj.
Przygotuj dwie tortownice o różnej wielkości. Wyłóż je papierem do pieczenia. Do większej wlej 2/3 ciasta biszkoptowego, resztę przełóż do mniejszej. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz 40–50 minut. Wyjmij, wystudź. Każdy biszkopt rozetnij na 2 blaty.
Owoce przebierz, opłucz, osusz. 1/2 zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Śmietanę wymieszaj z mascarpone, cukrem pudrem i resztą cukru waniliowego. Podziel na pół. Do jednej części masy dodaj mus owocowy i 3 op. zagęstnika. Do drugiej części wsyp 2 op. zagęstnika. Obie części ubij mikserem na gęsty krem.
Biszkopty przełóż kremem owocowym, ustaw jeden na drugim. Całość posmaruj białym kremem. Wstaw do lodówki na noc. Przed podaniem tort obłóż odłożonymi wcześniej owocami. Możesz też go udekorować płatkami róż w cukrze.Źródło: Naj