Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort różano-malinowy Karoliny Kornackiej z Opola"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Białka długo ubijam, dodając po łyżce cukru. Gdy piana jest bardzo sztywna, dodaję partiami mąkę ziemniaczaną i ocet.
Na papierze do pieczenia rysuję koło o średnicy 25 cm. Wykładam na nie pianę i formuję bezę tak, aby w środku było zagłębienie, a brzegi były podniesione. Wstawiam do nagrzanego do 175°C piekarnika i od razu zmniejszam temperaturę do 100°C. Piekę ok. 90 minut, studzę. Śmietanę ubijam, pod koniec dodaję mascarpone i wodę różaną. Zimną bezę smaruję konfiturą i kremem. Dekoruję owocami i wiórkami czekoladowymi.
Czas przygotowania 120 minut, cena porcji około 1,80 złŹródło: Rewia