Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort różano-malinowy Karoliny Kornackiej z Opola"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37734
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Białka długo ubijam, dodając po łyżce cukru. Gdy piana jest bardzo sztywna, dodaję partiami mąkę ziemniaczaną i ocet.
Na papierze do pieczenia rysuję koło o średnicy 25 cm. Wykładam na nie pianę i formuję bezę tak, aby w środku było zagłębienie, a brzegi były podniesione. Wstawiam do nagrzanego do 175°C piekarnika i od razu zmniejszam temperaturę do 100°C. Piekę ok. 90 minut, studzę. Śmietanę ubijam, pod koniec dodaję mascarpone i wodę różaną. Zimną bezę smaruję konfiturą i kremem. Dekoruję owocami i wiórkami czekoladowymi.
Czas przygotowania 120 minut, cena porcji około 1,80 złŹródło: Rewia