Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort urodzinowy Anny Starmach"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4899
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 151
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4899
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 151
Składniki
Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier i cukier waniliowy, następnie pojedynczo dodawaj żółtka. Stopniowo dosypuj mąkę oraz migdały.
Masę mieszaj delikatnie łyżką. Całość przelej do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką tortownicy. Piecz około 30-40 minut w temp. 180 stopni C.
Biszkopt ostudź i przekrój na trzy blaty. Serek mascarpone utrzyj z cukrem, dodaj ubitą śmietankę i konfiturę truskawkową. Truskawki pokrój w plasterki. Blat biszkoptowy przełóż na talerz, skrop sokiem z ananasów, ułóż na nim warstwę przekrojonych na pół truskawek i pokryj masą.
Przykryj drugim blatem skropionym sokiem, ułóż pokrojone brzoskwinie, dodaj masę. Połóż ostatni blat, udekoruj go masą i owocami. Tort schładzaj w lodówce.
• ok. 70 minut • dla 8-10 osób • cena porcji 4,5 zł
ANNA STARMACH. Gwiazda programów „MasterChef” i „Pyszne 25” co dwa tygodnie dzieli się z czytelniczkami SHOW swoimi najlepszymi przepisami.Źródło: Show