Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z kremem czekoladowym"
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 61
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 997
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 61
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 997
Składniki
Biszkopt: białka ubij ze szczyptą soli i cukrem. Dodawaj żółtka, ubijając. Dodaj mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto piecz w dużej tortownicy około 35 min w temp. 170°C. Ostudź, pokrój na 3 blaty. Każdy nasącz herbatą.
Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, połącz. Krem podziel na 3 części. Czekoladę stop z mlekiem w kąpieli wodnej, ostudź. Wlej do jednej części kremu, połącz. Drugą część kremu wymieszaj z barwnikiem, trzecią pozostaw białą.
Pierwszy placek posmaruj kremem czekoladowym, przykryj drugim biszkoptem. Posmaruj kremem białym. Ułóż trzeci placek, rozsmaruj krem różowy. Udekoruj wg uznania.Źródło: Chwila dla Ciebie