Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka ... jeżeli ktoś sam robi wiśniówkę i nie wie co zrobić żeby nie zmarnować wiśni to to ciasto jest rewelacyjne.......
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 231
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 373
Składniki
oddzielić białka od żółtek Ubijamy Białka na sztywno, dodajemy powoli cukier, następnie po jednym żółtku. ubijamy chwilę. Mąkę,proszek, kakao przesiać przez sitko, dodawać po łyżce do masy jajecznej powoli delikatnie mieszając. Pieczemy biszkopt ok 40 minut na 180 stopni. Konfiturę wiśniową mieszamy z wiśniami. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając ok 2 - 3 łyżek cukru pudru. do szklanki soku wiśniowego dodajemy wiśniówkę czekoladę rozpuścić z margaryną (uważać żeby się nie zagotowała) Ciasto wystudzić, nasączyć sokiem z wiśniówką, następnie smarujemy konfiturą wiśniową wymieszaną z wiśniami bita śmietana wystudzona czekolada jako polewa. SMACZNEGO