Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Waniliowa chmurka z malinami i karmelem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1799
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1564
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1961
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1799
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1564
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1532
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1961
Składniki
Jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Śmietanę połącz z żółtkami. Dodaj cukier waniliowy oraz biały cukier. Dołóż ryż, dobrze wymieszaj.
Białka ubij na sztywno, połącz z masą ryżową. Przełóż do żaroodpornych foremek. Zapiekanki posyp brązowym cukrem i obłóż masłem. Piecz 5–7 minut w temperaturze 225°C.
Przed podaniem na wierzchu każdej zapiekanki połóż porcję malin i łyżkę konfitury. Deser udekoruj skórką cytrynową i miętą.Źródło: Naj