Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec migdałowy"
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 839
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 2016
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 839
Podstawę dania stanowi wysokiej jakości polędwica wołowa lub ligawa i mięso w...
Odsłon: 235
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 2016
Składniki
Masło utrzeć z 25 dag cukru, 1 cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Ucierając, kolejno wbijać jajka.
Dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę cytrynową, mleko. Wmieszać pokruszone ciastka. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy z kominkiem. Piec 45-50 minut w 175°C.
Zagęstnik typu śmietan-fix wymieszać z cukrem wanilinowym. Wsypać do mascarpone. Dodać zmielony twaróg i 10 dag cukru. Utrzeć mikserem.
Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Spód posmarować konfiturą oraz 3/4 kremu serowego. Przykryć drugą częścią ciasta. Resztę kremu przełożyć do szprycy. Wyciskać dekoracyjne fale na wierzch wieńca.
Ciasto wstawić do lodówki na 4 godziny. Udekorować ciastkami migdałowymi i skórką cytrynową, oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco