Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wieniec migdałowy"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 570
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 385
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 570
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 385
Składniki
Masło utrzeć z 25 dag cukru, 1 cukrem wanilinowym i szczyptą soli. Ucierając, kolejno wbijać jajka.
Dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę cytrynową, mleko. Wmieszać pokruszone ciastka. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy z kominkiem. Piec 45-50 minut w 175°C.
Zagęstnik typu śmietan-fix wymieszać z cukrem wanilinowym. Wsypać do mascarpone. Dodać zmielony twaróg i 10 dag cukru. Utrzeć mikserem.
Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż. Spód posmarować konfiturą oraz 3/4 kremu serowego. Przykryć drugą częścią ciasta. Resztę kremu przełożyć do szprycy. Wyciskać dekoracyjne fale na wierzch wieńca.
Ciasto wstawić do lodówki na 4 godziny. Udekorować ciastkami migdałowymi i skórką cytrynową, oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco