Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec owocowy"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 44
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7517
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154938
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 44
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7517
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154938
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Składniki
Rozpuść wszystkie galaretki: każdą z nich oddzielnie w szklance gorącej wody. Wymieszaj dokładnie.
Osącz z zalewy i pokrój drobno brzoskwinie. Połam na kawałeczki czekoladę. Winogrona umyj w gorącej wodzie i osącz.
Na dnie formy do bab z kominem ułóż przygotowane . Zalej dowolną galaretką, wstaw do lodówki, by całkowicie zastygła.
Mleko skondensowane podziel na 3 części. Każdą z nich ubij na pianę z jedną wybraną galaretką. Kolejno ułóż na deserze wszystkie trzy ubite warstwy piany. Na koniec wciśnij biszkopty i wstaw formę do lodówki, by wieniec całkowicie stężał.
Przed podaniem, wyjmij z formy tak, by na wierzchu znalazły się galaretki z owocami. Taki deser możesz przygotować z sezonowych owoców.
Porcje 12 80 min Cena 1,50 zł Kalorie 390 kcal
Sylwia Wójcik z Wielkiej WsiŹródło: Takie jest życie