Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoskie tiramisu"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100114
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5810
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100114
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5810
Składniki
Zalej kawę 150 ml gorącej wody, schłódź i dopraw likierem. Z żółtek i cukru ubij w gorącej kąpieli wodnej gęsty krem. Mascarpone wymieszaj z bitą śmietaną i dodaj ciepłą pianę z żółtek. Dobrze wymieszaj, a pod koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę.
Wyłóż folią aluminiową formę 40x20 cm, a na dnie poukładaj podłużne biszkopty, nasączone rozpuszczoną kawą z likierem. Posmaruj kremem i powtarzaj ten krok aż do zużycia wszystkich składników. Formę z tiramisu wstaw do lodówki, aby stężało.
Następnie wyjmij z formy, ostrożnie zdejmij folię, oprósz po wierzchu kakao i pokrój na porcje.
Czas przygotowania: 40 min (bez chłodzenia ciasta) 400 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień