Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka czekoladowa"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 458
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 978
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 458
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 978
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 171
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Składniki
Ciasto: zmiksuj jajka, margarynę, kakao, cukier, dżem. Wsyp resztę składników i znów zmiksuj. Wylej ciasto na blachę. Piecz 40 min w temp. 180°C. Ostudź ciasto, przekrój na placki.
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem. Galaretkę rozpuść w połowie ilości wody. Kiedy zacznie tężeć, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Kremem posmaruj spód ciasta, nakryj drugim plackiem. Polej polewą czekoladową, posyp płatkami migdałowymi. Odstaw do stężenia.
Porcje 20. Przygot. 85 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Małgorzata Ryszkiewicz z Dorohuska</strong>Źródło: Takie jest życie