Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka z wiśniami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456795
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1220
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2091
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456795
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1220
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2091
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 505
Składniki
Czekoladę zetrzeć, ciastka pokruszyć. Masło, połowę cukru i 1 cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka, czekoladę, orzechy, likier, proszek i ciastka, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać do masy. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180oC.
Rozpuszczoną żelatynę, serek, cukier waniliowy, resztę cukru oraz kremówkę zmiksować na krem, podzielić na dwie części. Ostudzone ciasto przekroić. Przełożyć połową masy, złożyć i wierzch również posmarować. Galaretkę rozpuścić, wiśnie osączyć. Wierzch ciasta udekorować wiśniami i zalać galaretką.
ok. 90 minut
Część wiśni z zalewy można dodać do masy śmietanowej. Jeśli mamy ich mało, możemy dodać siekaną czekoladę.Źródło: Twoje Imperium