Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka z wiśniami"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2166
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Składniki
Czekoladę zetrzeć, ciastka pokruszyć. Masło, połowę cukru i 1 cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka, czekoladę, orzechy, likier, proszek i ciastka, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać do masy. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180oC.
Rozpuszczoną żelatynę, serek, cukier waniliowy, resztę cukru oraz kremówkę zmiksować na krem, podzielić na dwie części. Ostudzone ciasto przekroić. Przełożyć połową masy, złożyć i wierzch również posmarować. Galaretkę rozpuścić, wiśnie osączyć. Wierzch ciasta udekorować wiśniami i zalać galaretką.
ok. 90 minut
Część wiśni z zalewy można dodać do masy śmietanowej. Jeśli mamy ich mało, możemy dodać siekaną czekoladę.Źródło: Twoje Imperium