Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka z wiśniami"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 188
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 309
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 188
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 309
Składniki
Czekoladę zetrzeć, ciastka pokruszyć. Masło, połowę cukru i 1 cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka, czekoladę, orzechy, likier, proszek i ciastka, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać do masy. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180oC.
Rozpuszczoną żelatynę, serek, cukier waniliowy, resztę cukru oraz kremówkę zmiksować na krem, podzielić na dwie części. Ostudzone ciasto przekroić. Przełożyć połową masy, złożyć i wierzch również posmarować. Galaretkę rozpuścić, wiśnie osączyć. Wierzch ciasta udekorować wiśniami i zalać galaretką.
ok. 90 minut
Część wiśni z zalewy można dodać do masy śmietanowej. Jeśli mamy ich mało, możemy dodać siekaną czekoladę.Źródło: Twoje Imperium