Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wuzetka z wiśniami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Czekoladę zetrzeć, ciastka pokruszyć. Masło, połowę cukru i 1 cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka, czekoladę, orzechy, likier, proszek i ciastka, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać do masy. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180oC.
Rozpuszczoną żelatynę, serek, cukier waniliowy, resztę cukru oraz kremówkę zmiksować na krem, podzielić na dwie części. Ostudzone ciasto przekroić. Przełożyć połową masy, złożyć i wierzch również posmarować. Galaretkę rozpuścić, wiśnie osączyć. Wierzch ciasta udekorować wiśniami i zalać galaretką.
ok. 90 minut
Część wiśni z zalewy można dodać do masy śmietanowej. Jeśli mamy ich mało, możemy dodać siekaną czekoladę.Źródło: Twoje Imperium