Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sprawdza się jako pyszny dodatek do ryb, wszelkiego rodzaju mięs. Możecie również wybrać warzywa pieczone jako danie główne, lekkie i pożywne. Zdrowo i smacznie. Osobiście proponuję podać z pstrągiem tęczowym oraz sałatką z czosnkiem niedźwiedzim. Przepisy już wkrótce.
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2171
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 826
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2171
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 826
Składniki
Przygotować blachę do pieczenia lub naczynie żaroodporne oraz kawałek folii aluminiowej.
Marchewkę i selera należy obrać ze skórki a następnie pokroić na średniej wielkości kawałki ( około 3 cm ). Ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu. Następnie dodać kilka różyczek brokuła , paprykę - przekrojoną na pół lub 4 części, obraną i pokrojona w grube piórka cebulę, pora pokrojonego w duże kółka, nieobrane ząbki czosnku, obrane ziemniaki średniej wielkości , ( jeżeli są duże przekroić na pół lub 4 części). Na warzywa ułożyć gałązkę świeżego rozmarynu, czosnek niedźwiedzi ( niekoniecznie ), posypać solą, pieprzem i polać łyżką oliwy z oliwek. Warzywa przykryć szczelnie folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz godzinę w temperaturze 180 stopni z funkcją góra - dół. Danie jest gotowe! Smacznego!