Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sprawdza się jako pyszny dodatek do ryb, wszelkiego rodzaju mięs. Możecie również wybrać warzywa pieczone jako danie główne, lekkie i pożywne. Zdrowo i smacznie. Osobiście proponuję podać z pstrągiem tęczowym oraz sałatką z czosnkiem niedźwiedzim. Przepisy już wkrótce.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4159
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5333
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4159
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5333
Składniki
Przygotować blachę do pieczenia lub naczynie żaroodporne oraz kawałek folii aluminiowej.
Marchewkę i selera należy obrać ze skórki a następnie pokroić na średniej wielkości kawałki ( około 3 cm ). Ułożyć na blasze do pieczenia lub w naczyniu. Następnie dodać kilka różyczek brokuła , paprykę - przekrojoną na pół lub 4 części, obraną i pokrojona w grube piórka cebulę, pora pokrojonego w duże kółka, nieobrane ząbki czosnku, obrane ziemniaki średniej wielkości , ( jeżeli są duże przekroić na pół lub 4 części). Na warzywa ułożyć gałązkę świeżego rozmarynu, czosnek niedźwiedzi ( niekoniecznie ), posypać solą, pieprzem i polać łyżką oliwy z oliwek. Warzywa przykryć szczelnie folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piecz godzinę w temperaturze 180 stopni z funkcją góra - dół. Danie jest gotowe! Smacznego!