Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z indykiem i ryżem na ostro"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
3-4 PORCJE (12 szt.) 30 min, PIECZENIE 25 min, porcja: 420 kcal, CENA: 5-6 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na oleju.
Na patelnię dołóż mięso z indyka, dopraw solą, pieprzem i szczyptą chili. Przesmaż. Przełóż do dużej miski. Dodaj ryż, wymieszaj i ponownie dopraw.
Roztrzep dokładnie jajka ze śmietaną, dodaj żółty ser, przypraw, połącz z resztą składników.
Formę na muffinki natłuść (lub wyłóż papilotkami), nałóż masę. Pokrój drobniutko boczek i posyp nim babeczki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku ok. 25 min. Babeczki po wyjęciu tylko trochę ostudź i od razu podawaj, gdy będą jeszcze mocno ciepłe.Źródło: Świat kobiety