Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana z warzywami"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 314
Królowa grilla :)
Odsłon: 101
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij sok. Pora, papryki i marchewki pokrój w paski. Pomidory bez skórek pokrój.
Na patelni rozgrzej oleju, wrzuć pokrojony boczek, smaż kilka minut, mieszając. Dodaj warzywa, smaż 5 minut. Na koniec dodaj pomidora. Smaż chwilę.
Starte ziemniaki połącz z jajkami i mąką. Wymieszaj. Dodaj warzywa. Dokładnie wymieszaj. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wlej do niego masę, wyrównaj. Zapiekaj 1,5 godziny w temperaturze 180° C.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień