Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażanowy przekładaniec"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102652
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102652
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Bakłażan opłucz, pokrój w plasterki. Umyj pomidory. Dwa pokrój w plasterki, pozostałe posiekaj. Mozzarellę osącz z zalewy, również pokrój w plasterki.
Przygotuj sześć kawałków folii aluminiowej. Na każdym układaj piramidki z plastrów bakłażana, pomidorów i mozzarelli. Przesypuj je ziołami. Owiń folią, tworząc pakieciki. Ułóż je na grillu i piecz, obracając 20 minut.
Obraną cebulę oraz oczyszczoną paprykę poszatkuj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z papryką, dodaj posiekane pomidory i przeciśnięty czosnek. Duś 20 min. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Podawaj do przekładańca z grilla.
czas ok. 30 min; porcja – 230 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety