Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażanowy przekładaniec"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 46
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 290
Składniki
Bakłażan opłucz, pokrój w plasterki. Umyj pomidory. Dwa pokrój w plasterki, pozostałe posiekaj. Mozzarellę osącz z zalewy, również pokrój w plasterki.
Przygotuj sześć kawałków folii aluminiowej. Na każdym układaj piramidki z plastrów bakłażana, pomidorów i mozzarelli. Przesypuj je ziołami. Owiń folią, tworząc pakieciki. Ułóż je na grillu i piecz, obracając 20 minut.
Obraną cebulę oraz oczyszczoną paprykę poszatkuj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z papryką, dodaj posiekane pomidory i przeciśnięty czosnek. Duś 20 min. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Podawaj do przekładańca z grilla.
czas ok. 30 min; porcja – 230 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety