Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażanowy przekładaniec"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3955
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415421
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2554
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3955
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415421
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2554
Składniki
Bakłażan opłucz, pokrój w plasterki. Umyj pomidory. Dwa pokrój w plasterki, pozostałe posiekaj. Mozzarellę osącz z zalewy, również pokrój w plasterki.
Przygotuj sześć kawałków folii aluminiowej. Na każdym układaj piramidki z plastrów bakłażana, pomidorów i mozzarelli. Przesypuj je ziołami. Owiń folią, tworząc pakieciki. Ułóż je na grillu i piecz, obracając 20 minut.
Obraną cebulę oraz oczyszczoną paprykę poszatkuj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z papryką, dodaj posiekane pomidory i przeciśnięty czosnek. Duś 20 min. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Podawaj do przekładańca z grilla.
czas ok. 30 min; porcja – 230 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety