Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 104
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 243
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20479
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 104
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 243
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20479
Składniki
Na patelni przysmażamy posiekaną drobno cebulkę i mięso wieprzowe pokrojone w kostki o boku ok 1 cm. Całość przenosimy do garnka, gdzie po dodaniu liści laurowych ,kilku ziarenek ziela i warzywka, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu około godziny. W tym czasie płuczemy kapustę kiszoną, wyciskamy wodę i kroimy na drobniejsze części w zależności od upodobań. Kapustę przysmażamy i dodajemy do garnka z mięsem. Namoczone wcześniej grzybki również dodajemy do garnka i dusimy wszystko do miękkości na małym ogniu często mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem koncentratem i sosem sojowym(nadają ładny ciemny kolor)