Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 373
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1659
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14469
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 373
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1659
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14469
Składniki
Na patelni przysmażamy posiekaną drobno cebulkę i mięso wieprzowe pokrojone w kostki o boku ok 1 cm. Całość przenosimy do garnka, gdzie po dodaniu liści laurowych ,kilku ziarenek ziela i warzywka, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu około godziny. W tym czasie płuczemy kapustę kiszoną, wyciskamy wodę i kroimy na drobniejsze części w zależności od upodobań. Kapustę przysmażamy i dodajemy do garnka z mięsem. Namoczone wcześniej grzybki również dodajemy do garnka i dusimy wszystko do miękkości na małym ogniu często mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem koncentratem i sosem sojowym(nadają ładny ciemny kolor)