Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6029
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 283
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24901
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6029
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 283
Składniki
Na patelni przysmażamy posiekaną drobno cebulkę i mięso wieprzowe pokrojone w kostki o boku ok 1 cm. Całość przenosimy do garnka, gdzie po dodaniu liści laurowych ,kilku ziarenek ziela i warzywka, podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu około godziny. W tym czasie płuczemy kapustę kiszoną, wyciskamy wodę i kroimy na drobniejsze części w zależności od upodobań. Kapustę przysmażamy i dodajemy do garnka z mięsem. Namoczone wcześniej grzybki również dodajemy do garnka i dusimy wszystko do miękkości na małym ogniu często mieszając. Doprawiamy solą, pieprzem koncentratem i sosem sojowym(nadają ładny ciemny kolor)