Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 260

Prawdziwy bigos z młodej kapusty z przepisu mojej mamy.

Składniki

  • 2 główki młodej kapusty
  • 0,5 kiełbasy śląskiej
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bigos z młodej kapusty

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy produkty

  2. Szatkujemy kapustę i wsadzamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do miękkości i odlewamy wodę.

  3. W tym czasie pokrojoną kiełbasę smażymy na patelni oraz rozpuszczamy kostki w ciepłej wodzie (w ok 1/3 szklanki wody).

  4. Wszystko mieszamy razem. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń