Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i smaczne bitki ze schabu. Idealne do ziemniaków.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Cebulę kroimy w piórka. Mięso obsmażamy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Obsmażone kotlety przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Cebulę podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa. Całość zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu ok półtorej godziny. Po tym czasie, w celu zagęszczenia sosu dodajemy mąkę rozmieszaną w niewielkiej ilości wody. Jeszcze chwilę gotujemy. Mięso podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego :-)