Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak Ci pomysłu na smaczny obiad : - )
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117813
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117813
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8271
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1469
Składniki
Szynkę kroimy na plastry (ja przekroiłam jeszcze na połowę te plastry), (podobnie robimy z filetem), następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plasterki. Solimy i obtaczamy w mące. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy w garnku. Na podsmażoną cebulę wrzucamy mięso i rumienimy z obu stron. Następnie wlewamy wody tyle, żeby przykryła mięso i dusimy do miękkości. Kiedy mięso jest jeszcze lekko twardawe dodajemy przyprawy i dusimy dalej. Oczywiście pilnujemy żeby mięso nam się nie przypaliło uzupełniając wodą powstały sos. Sosu nie trzeba zagęszczać bo mąka ze smażenia i odparowywanie w trakcie duszenia robi swoje. Serwujemy z ziemniaczkami i buraczkami na ciepło. Smacznego. Inne propozycje: - z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym