Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak Ci pomysłu na smaczny obiad : - )
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
Szynkę kroimy na plastry (ja przekroiłam jeszcze na połowę te plastry), (podobnie robimy z filetem), następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plasterki. Solimy i obtaczamy w mące. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy w garnku. Na podsmażoną cebulę wrzucamy mięso i rumienimy z obu stron. Następnie wlewamy wody tyle, żeby przykryła mięso i dusimy do miękkości. Kiedy mięso jest jeszcze lekko twardawe dodajemy przyprawy i dusimy dalej. Oczywiście pilnujemy żeby mięso nam się nie przypaliło uzupełniając wodą powstały sos. Sosu nie trzeba zagęszczać bo mąka ze smażenia i odparowywanie w trakcie duszenia robi swoje. Serwujemy z ziemniaczkami i buraczkami na ciepło. Smacznego. Inne propozycje: - z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym