Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak Ci pomysłu na smaczny obiad : - )
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68745
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2096
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68745
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2096
Składniki
Szynkę kroimy na plastry (ja przekroiłam jeszcze na połowę te plastry), (podobnie robimy z filetem), następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plasterki. Solimy i obtaczamy w mące. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy w garnku. Na podsmażoną cebulę wrzucamy mięso i rumienimy z obu stron. Następnie wlewamy wody tyle, żeby przykryła mięso i dusimy do miękkości. Kiedy mięso jest jeszcze lekko twardawe dodajemy przyprawy i dusimy dalej. Oczywiście pilnujemy żeby mięso nam się nie przypaliło uzupełniając wodą powstały sos. Sosu nie trzeba zagęszczać bo mąka ze smażenia i odparowywanie w trakcie duszenia robi swoje. Serwujemy z ziemniaczkami i buraczkami na ciepło. Smacznego. Inne propozycje: - z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym