Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne gołąbki z paluszkami rybnymi"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105060
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5909
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2601
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105060
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2040
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5909
Składniki
Kapustę umyć, usunąć głąb, włożyć do osolonego wrzątku na ok. 15-20 minut, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąć, wystudzić, oddzielić zaparzone liście, osuszyć ręcznikiem papierowym. Paluszki rybne usmażyć na oleju.
Jeszcze ciepłe paluszki rybne układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.
Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium