Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 246
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25609
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 246
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25609
Składniki
Sól, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, czosnek, liście laurowe rozgnieć w moździerzu i natrzyj nimi boczek. Odstaw na 3 dni do lodówki. Po tym czasie wyjmij go i umyj. Zrób nową mieszankę ziół i natrzyj nią mięso, obłóż gałązkami rozmarynu.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 °C i piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 °C i piecz kolejne 10 minut. Boczek polej piwem i piecz 40 minut.Źródło: Na żywo