Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10398
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5993
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12845
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4589
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10398
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5993
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12845
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4589
Składniki
Sól, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, czosnek, liście laurowe rozgnieć w moździerzu i natrzyj nimi boczek. Odstaw na 3 dni do lodówki. Po tym czasie wyjmij go i umyj. Zrób nową mieszankę ziół i natrzyj nią mięso, obłóż gałązkami rozmarynu.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 °C i piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 °C i piecz kolejne 10 minut. Boczek polej piwem i piecz 40 minut.Źródło: Na żywo