Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 41
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2253
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 257
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1591
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 41
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2253
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 257
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1591
Składniki
Sól, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, czosnek, liście laurowe rozgnieć w moździerzu i natrzyj nimi boczek. Odstaw na 3 dni do lodówki. Po tym czasie wyjmij go i umyj. Zrób nową mieszankę ziół i natrzyj nią mięso, obłóż gałązkami rozmarynu.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 210 °C i piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 °C i piecz kolejne 10 minut. Boczek polej piwem i piecz 40 minut.Źródło: Na żywo