Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 220
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1411
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 709
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 220
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1411
Składniki
Mięso pokroić w paski, seler marchew i pietruszkę w słupki, cebulę w kostkę.
Mięso i warzywa podsmażyć na połowie oliwy, wlać ok szklanki wrzątku i dusić aż mięso będzie prawie miękkie (50-60 min przy wołowinie).
Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki pokrojone w plastry, przełożyć do rondelka. Dodać pokrojone w kostkę ogórki i paprykę, keczup i koncentrat. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cayenne.
Dusić jeszcze 10-15 min.
Podawać z pieczywem.