Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka z jajkiem"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 90
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4328
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2605
Składniki
Warzywa obierz i razem z mięsem pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj sól i gotuj 45 minut. Botwinkę z buraczkami opłucz, pokrój i dodaj do wywaru. Gotuj około 10 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką i łyżką koncentratu, wlej do zupy i zagotuj. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Do każdego włóż po dwie cząstki jajka. Przed podaniem barszcz posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo