Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka z jajkiem"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 515
Składniki
Warzywa obierz i razem z mięsem pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj sól i gotuj 45 minut. Botwinkę z buraczkami opłucz, pokrój i dodaj do wywaru. Gotuj około 10 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką i łyżką koncentratu, wlej do zupy i zagotuj. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Do każdego włóż po dwie cząstki jajka. Przed podaniem barszcz posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo