Do góry

Dania główne Przepis na:

Botwinka z jajkiem

Botwinka z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14910

Dodano:

Odsłon: 15

Przepis wart wypróbowania: "Botwinka z jajkiem"

Składniki

  • 20 dag cielęciny
  • sól
  • cebula
  • pęczek botwinki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • łyżka koncentratu buraczanego
  • łyżka mąki
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • natka pietruszki do dekoracji
  • sok wyciśnięty z cytryny
  • cukier
  • pieprz
  • 2 jajka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Botwinka z jajkiem

Przygotowanie

  1. Warzywa obierz i razem z mięsem pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj sól i gotuj 45 minut. Botwinkę z buraczkami opłucz, pokrój i dodaj do wywaru. Gotuj około 10 minut.

  2. Śmietanę wymieszaj z mąką i łyżką koncentratu, wlej do zupy i zagotuj. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem.

  3. Gotową zupę rozlej do talerzy. Do każdego włóż po dwie cząstki jajka. Przed podaniem barszcz posyp posiekaną natką.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń