Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka z jajkiem"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 442
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1800
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 442
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1800
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 367
Składniki
Warzywa obierz i razem z mięsem pokrój w kostkę. Włóż do garnka i zalej wodą. Dodaj sól i gotuj 45 minut. Botwinkę z buraczkami opłucz, pokrój i dodaj do wywaru. Gotuj około 10 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką i łyżką koncentratu, wlej do zupy i zagotuj. Przypraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Do każdego włóż po dwie cząstki jajka. Przed podaniem barszcz posyp posiekaną natką.Źródło: Na żywo