Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z wiśniami w sosie balsamicznym i z kozim serem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
10 minut • 4 porcje • 180 kcal/porcja • 2,25 zł/porcja
W garnku wymieszaj wiśnie, ocet balsamiczny, oliwę i zioła.
Zgrilluj na patelni kromki bagietki.
Na każdą nakładaj porcję koziego sera i wymieszane w dressingu wiśnie. Posyp grzanki świeżo zmielonym pieprzem.
Żeby przełamać kwaskowaty smak wiśni, możesz połączyć ocet balsamiczny z łyżeczką miodu. A dodatek kolendry sprawi, że grzanki będą miały niezwykły aromat.
Jeżeli nie przepadasz za kozim serem, łatwo zastąpisz go kremowym serkiem (Piątnica, Bieluch) lub mascarpone.Źródło: Olivia