Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z wiśniami w sosie balsamicznym i z kozim serem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1255
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1255
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1354
Składniki
10 minut • 4 porcje • 180 kcal/porcja • 2,25 zł/porcja
W garnku wymieszaj wiśnie, ocet balsamiczny, oliwę i zioła.
Zgrilluj na patelni kromki bagietki.
Na każdą nakładaj porcję koziego sera i wymieszane w dressingu wiśnie. Posyp grzanki świeżo zmielonym pieprzem.
Żeby przełamać kwaskowaty smak wiśni, możesz połączyć ocet balsamiczny z łyżeczką miodu. A dodatek kolendry sprawi, że grzanki będą miały niezwykły aromat.
Jeżeli nie przepadasz za kozim serem, łatwo zastąpisz go kremowym serkiem (Piątnica, Bieluch) lub mascarpone.Źródło: Olivia