Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowy chłodnik z imbirem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestki. Z pomarańczy wyciśnij sok. Do miski włóż brzoskwinie z puszki z zalewą (zostaw jedną do dekoracji) i obrane surowe brzoskwinie. Całość zmiksuj blenderem. Do musu wlej sok z pomarańczy i kefir. Wymieszaj.
Do zupy dodaj koperek, imbir i kurkumę – jeśli jest zbyt kwaśna, dodaj odrobinę cukru lub miodu. Wymieszaj. Chłodź około godziny w lodówce.
Pozostawioną brzoskwinię pokrój w plasterki. Chłodnik wlej do miseczek, udekoruj łyżką słodkiej śmietanki i plastrami brzoskwini.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień