Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowy chłodnik z imbirem"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5923
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5923
Składniki
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestki. Z pomarańczy wyciśnij sok. Do miski włóż brzoskwinie z puszki z zalewą (zostaw jedną do dekoracji) i obrane surowe brzoskwinie. Całość zmiksuj blenderem. Do musu wlej sok z pomarańczy i kefir. Wymieszaj.
Do zupy dodaj koperek, imbir i kurkumę – jeśli jest zbyt kwaśna, dodaj odrobinę cukru lub miodu. Wymieszaj. Chłodź około godziny w lodówce.
Pozostawioną brzoskwinię pokrój w plasterki. Chłodnik wlej do miseczek, udekoruj łyżką słodkiej śmietanki i plastrami brzoskwini.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień