Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brzoskwiniowy chłodnik z imbirem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Składniki
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestki. Z pomarańczy wyciśnij sok. Do miski włóż brzoskwinie z puszki z zalewą (zostaw jedną do dekoracji) i obrane surowe brzoskwinie. Całość zmiksuj blenderem. Do musu wlej sok z pomarańczy i kefir. Wymieszaj.
Do zupy dodaj koperek, imbir i kurkumę – jeśli jest zbyt kwaśna, dodaj odrobinę cukru lub miodu. Wymieszaj. Chłodź około godziny w lodówce.
Pozostawioną brzoskwinię pokrój w plasterki. Chłodnik wlej do miseczek, udekoruj łyżką słodkiej śmietanki i plastrami brzoskwini.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień