Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burgery rybne z natką"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 297
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14642
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1722
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16891
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 297
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14642
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1722
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16891
Składniki
ok. 45 minut
Ziemniaki obrać, gotować 20--25 minut w lekko posolonej wodzie. Odcedzić. Tuńczyka osączyć z zalewy, zemleć z jeszcze ciepłymi ziemniakami. Do masy dodać posiekaną natkę i wbić jajko. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, uformować 8 owalnych kotlecików. Spłaszczyć je dłonią. Włożyć do lodówki.
Marchewki obrać, zostawiając po kawałku natki. Gotować 3-4 minuty w posolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć marchewki, smażyć je 3 minuty.
Przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i posypać cukrem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150°C. Piec 5 minut.
Tłuszcz ze smażenia marchewki oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Wlać mleko i ok. 50 ml wody. Gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej. Włożyć burgery. Smażyć 6 minut, przewracając. Burgery rybne serwować z marchewką polaną cytrynowym beszamelem. Udekorować rzeżuchą (kiełkami) i cząstkami cytryny.Źródło: Życie na gorąco