Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek smakują chyba każdemu, a dzieci za nimi przepadają. Żeby były dla nich bardziej atrakcyjne, podaję je jako burgery - w zwykłej bułce, z paroma warzywnymi dodatkami.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1775
Składniki
5 jajek gotujemy na twardo. Studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rozdrobnioną bułkę namaczamy w mleku, około 20 minut.
Do startych jajek dodajemy surowe jajko, odciśniętą z mleka bułkę, szczypiorek, bułkę tartą, sól i pieprz. Masa nie powinna być zbyt zbita.
Formujemy okrągłe, niezbyt grube kotlety, o średnicy bułek. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoty kolor.
Burgery podajemy w małych bułeczkach, z warzywami i ketchupem.