Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek smakują chyba każdemu, a dzieci za nimi przepadają. Żeby były dla nich bardziej atrakcyjne, podaję je jako burgery - w zwykłej bułce, z paroma warzywnymi dodatkami.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
5 jajek gotujemy na twardo. Studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rozdrobnioną bułkę namaczamy w mleku, około 20 minut.
Do startych jajek dodajemy surowe jajko, odciśniętą z mleka bułkę, szczypiorek, bułkę tartą, sól i pieprz. Masa nie powinna być zbyt zbita.
Formujemy okrągłe, niezbyt grube kotlety, o średnicy bułek. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoty kolor.
Burgery podajemy w małych bułeczkach, z warzywami i ketchupem.