Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z jajek smakują chyba każdemu, a dzieci za nimi przepadają. Żeby były dla nich bardziej atrakcyjne, podaję je jako burgery - w zwykłej bułce, z paroma warzywnymi dodatkami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1628
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1628
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
5 jajek gotujemy na twardo. Studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Rozdrobnioną bułkę namaczamy w mleku, około 20 minut.
Do startych jajek dodajemy surowe jajko, odciśniętą z mleka bułkę, szczypiorek, bułkę tartą, sól i pieprz. Masa nie powinna być zbyt zbita.
Formujemy okrągłe, niezbyt grube kotlety, o średnicy bułek. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron, na złoty kolor.
Burgery podajemy w małych bułeczkach, z warzywami i ketchupem.