Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Szpinak rozmroź i odciśnij.
Czosnek posiekaj razem z cebulą. Zeszklij na rozgrzanym oleju, po czym dodaj szpinak i odrobinę startej gałki muszkatołowej. Smaż kilka minut, aż dobrze odparuje, i zalej całość przecierem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem i ziołami (odłóż część na później).
Nadziej surowe rurki makaronowe farszem. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Wierzch polej pozostałym przecierem pomidorowym oraz beszamelem i posyp serem. Piecz pół godziny w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 420. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax