Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Capresse w pucharku"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Mozzarellę osączam z zalewy (nie wylewam jej) i kroję na mniejsze kawałeczki, przekładam je do miseczki. Dodaję ok. 3 łyżek zalewy, wsypuję po szczypcie soli morskiej i pieprzu, miksuję na gładką masę. Mus przekładam do dwóch wysokich szklanek.
Pomidory myję, osuszam, kroję na mniejsze części i miksuję, dodając keczup i szczyptę soli morskiej do smaku (keczup zaostrza smak i zagęszcza mus pomidorowy). Gotową masę wykładam do szklaneczek, tworząc drugą warstwę na serze.
Listki bazylii przekładam do blendera. Przyprawiam pieprzem, solą czosnkową i wlewam oliwę. Miksuję. Gotowy bazyliowy mus wykładamy na masę pomidorową. Danie lekko chłodzę, dekoruję.
Porcja zawiera ok. 380 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,80 zł. : ok. 40 min.Źródło: Tina