Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Capresse w pucharku"
...ale pyszny.
Odsłon: 674
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 604
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
...ale pyszny.
Odsłon: 674
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 604
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 331
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 129
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
Składniki
Mozzarellę osączam z zalewy (nie wylewam jej) i kroję na mniejsze kawałeczki, przekładam je do miseczki. Dodaję ok. 3 łyżek zalewy, wsypuję po szczypcie soli morskiej i pieprzu, miksuję na gładką masę. Mus przekładam do dwóch wysokich szklanek.
Pomidory myję, osuszam, kroję na mniejsze części i miksuję, dodając keczup i szczyptę soli morskiej do smaku (keczup zaostrza smak i zagęszcza mus pomidorowy). Gotową masę wykładam do szklaneczek, tworząc drugą warstwę na serze.
Listki bazylii przekładam do blendera. Przyprawiam pieprzem, solą czosnkową i wlewam oliwę. Miksuję. Gotowy bazyliowy mus wykładamy na masę pomidorową. Danie lekko chłodzę, dekoruję.
Porcja zawiera ok. 380 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,80 zł. : ok. 40 min.Źródło: Tina