Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Capresse w pucharku"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114986
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7829
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1262
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114986
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7829
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1262
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Składniki
Mozzarellę osączam z zalewy (nie wylewam jej) i kroję na mniejsze kawałeczki, przekładam je do miseczki. Dodaję ok. 3 łyżek zalewy, wsypuję po szczypcie soli morskiej i pieprzu, miksuję na gładką masę. Mus przekładam do dwóch wysokich szklanek.
Pomidory myję, osuszam, kroję na mniejsze części i miksuję, dodając keczup i szczyptę soli morskiej do smaku (keczup zaostrza smak i zagęszcza mus pomidorowy). Gotową masę wykładam do szklaneczek, tworząc drugą warstwę na serze.
Listki bazylii przekładam do blendera. Przyprawiam pieprzem, solą czosnkową i wlewam oliwę. Miksuję. Gotowy bazyliowy mus wykładamy na masę pomidorową. Danie lekko chłodzę, dekoruję.
Porcja zawiera ok. 380 kcal. Porcja kosztuje ok. 3,80 zł. : ok. 40 min.Źródło: Tina