Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie, górskie pierogi pochodzące z okolic Cortiny d''Ampezzo, choć przepis nieco zmodyfikowany
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24461
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 405
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24461
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 405
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 411
Składniki
Pęczek buraczków bardzo drobno pokroiliśmy,następnie dusiliśmy je na pół miękko w małej ilości masła i wody(można je potem lekko zblenderować dla lepszej konsystencji)
Po odparowaniu wody i wystudzeniu dodaliśmy serek capri , jajko, parmezan i bułkę tartą.Przyprawiliśmy solą i delikatnie pieprzem.
Następnie robiliśmy pierogi -w kształcie dużych uszek lub półksiężyców.Po ugotowaniu gorące polaliśmy masłem,posypaliśmy sezamem i parmezanem.
Nie jest to oryginalna wersja -zamiast ricotty daliśmy serek capri.Nielubiany mak zastąpiliśmy sezamem. Przepis,którym się zainspirowaliśmy pochodzi z tej strony: http://ricettacolo.com/ricetta/casunzei-ampezzani