Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 58
Dodano: 30.05.2011
Odsłon: 7133
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pęczek buraczków bardzo drobno pokroiliśmy,następnie dusiliśmy je na pół miękko w małej ilości masła i wody(można je potem lekko zblenderować dla lepszej konsystencji)
Po odparowaniu wody i wystudzeniu dodaliśmy serek capri , jajko, parmezan i bułkę tartą.Przyprawiliśmy solą i delikatnie pieprzem.
Następnie robiliśmy pierogi -w kształcie dużych uszek lub półksiężyców.Po ugotowaniu gorące polaliśmy masłem,posypaliśmy sezamem i parmezanem.
Nie jest to oryginalna wersja -zamiast ricotty daliśmy serek capri.Nielubiany mak zastąpiliśmy sezamem. Przepis,którym się zainspirowaliśmy pochodzi z tej strony: http://ricettacolo.com/ricetta/casunzei-ampezzani
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

jagienkaaa 31 maja 2011Zgłoś do usunięcia
Moim zdaniem fajne!7 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 31 maja 2011Zgłoś do usunięcia
zdjęcie być może nie jest najlepsze, ale wierz mi lepiej smakują niż wygladają7 Kto głosował? | Odpowiedz

kobranocka 30 maja 2011Zgłoś do usunięcia
A to co uszka z cukrem pudrem!?hahasiadaj 2!
0 Kto głosował? | Odpowiedz