Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie, górskie pierogi pochodzące z okolic Cortiny d''Ampezzo, choć przepis nieco zmodyfikowany
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4284
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 72
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 45
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 85
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4284
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 72
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 45
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 85
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 391
Składniki
Pęczek buraczków bardzo drobno pokroiliśmy,następnie dusiliśmy je na pół miękko w małej ilości masła i wody(można je potem lekko zblenderować dla lepszej konsystencji)
Po odparowaniu wody i wystudzeniu dodaliśmy serek capri , jajko, parmezan i bułkę tartą.Przyprawiliśmy solą i delikatnie pieprzem.
Następnie robiliśmy pierogi -w kształcie dużych uszek lub półksiężyców.Po ugotowaniu gorące polaliśmy masłem,posypaliśmy sezamem i parmezanem.
Nie jest to oryginalna wersja -zamiast ricotty daliśmy serek capri.Nielubiany mak zastąpiliśmy sezamem. Przepis,którym się zainspirowaliśmy pochodzi z tej strony: http://ricettacolo.com/ricetta/casunzei-ampezzani