Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5812
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 319
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5812
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 319
Składniki
Mięso mielone wymieszać z przyprawą cevapcici, ziołami, mąką, solą i pieprzem - musi być pikantne. Jeśli ktoś lubi może dodać 8 kropli tabasco. Wyrobić na gładką masę.
Jajko roztrzepać widelcem; na innym talerzyku wymieszać bułkę tartą z zupą cebulową. W dłoniach formować porcje masy mięsnej na kształt kiełbasek. Maczać w jajku i panierce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu jak zwykłe klopsy mielone.
Podawać z sosem czosnkowym lub jeszcze lepiej z sosem tzatziki.