Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34988
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18622
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34988
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18622
Składniki
Mięso mielone wymieszać z przyprawą cevapcici, ziołami, mąką, solą i pieprzem - musi być pikantne. Jeśli ktoś lubi może dodać 8 kropli tabasco. Wyrobić na gładką masę.
Jajko roztrzepać widelcem; na innym talerzyku wymieszać bułkę tartą z zupą cebulową. W dłoniach formować porcje masy mięsnej na kształt kiełbasek. Maczać w jajku i panierce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu jak zwykłe klopsy mielone.
Podawać z sosem czosnkowym lub jeszcze lepiej z sosem tzatziki.