Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 962
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 962
Składniki
Mięso mielone wymieszać z przyprawą cevapcici, ziołami, mąką, solą i pieprzem - musi być pikantne. Jeśli ktoś lubi może dodać 8 kropli tabasco. Wyrobić na gładką masę.
Jajko roztrzepać widelcem; na innym talerzyku wymieszać bułkę tartą z zupą cebulową. W dłoniach formować porcje masy mięsnej na kształt kiełbasek. Maczać w jajku i panierce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu jak zwykłe klopsy mielone.
Podawać z sosem czosnkowym lub jeszcze lepiej z sosem tzatziki.