Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 39
Dodano: 04.01.2019
Odsłon: 3563
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
* Paprykę pokroić w gruba kostkę, marchewkę obrać i pokroić w cienkie słupki. Jeśli używamy świeżego ananasa, obkroić go ze skóry, pokroić na kawałki -pamiętać o wycięciu głąba ze środka. Odłożyć potrzebną ilość ananasa i pokroić go na kostkę wielkości kostek papryki. Jeśli używamy ananasa z puszki, odsączyć go z zalewy, pokroić.
* Cieciorkę odsączyć z zalewy na sitku.
* Imbir i czosnek zetrzeć na małej tarce. Sok z cytryny wymieszać z cukrem i 3 łyżkami wody, odstawić
*Na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozprowadzić olej. Wrzucić cieciorkę, starty imbir i biały pieprz. Przesmażyć około 1 min.
*Dodać paprykę i marchewkę i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 2 minuty. Dodać ananasa, wymieszać i smażyć przez 2 minuty.
*Zwiększyć ogień i wlać sok z cytryny z wodą i cukrem, wymieszać i zagotować. Gotować jeszcze przez około 2 minuty. Dodać ketchup, wymieszać i gotować jeszcze przez 1 minutę
Propozycja podania:
biały ryż basmatti
komosa ryżowa
szczypiorek
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 04 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Chińszczyzna w wersji z kurczakiem, czy takiej wegańskiej z tym sosem jest pyszna. Słodko-kwaśny, to jeden z moich ulubionych i w różnych daniach się pojawia :)1 Kto głosował? | Odpowiedz