Do góry

Dania główne Przepis na:

Devolay z natką

Devolay z natką

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Devolay z natką"

Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • kostka masła
  • pół pęczka natki
  • sól
  • pieprz
  • słodka mielona papryka
  • szklanka mąki
  • szklanka bułki tartej
  • 3 jajka
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Devolay z natką

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyj, osusz, podziel na 4 części. Każdą rozbij przez folię. Oprósz solą, pieprzem, papryką. Drobniutko posiekaj natkę pietruszki. Schłodzone masło pokrój w paseczki.

  2. Na każdym płacie mięsa ułóż paseczki masła, posyp posiekaną natką. Zwiń w rulon, zepnij wykałaczkami.

  3. Roztrzep jajka. Kotlety zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej. Usmaż na gorącym oleju. Podaj z ryżem lub ziemniakami z wody. Zamiast pietruszki, możesz dodać do farszu trochę kolendry.

  4. Marta Druć z Sokółki

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń