Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorada pieczona z warzywami

Dorada pieczona z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12892

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Dorada pieczona z warzywami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dorada pieczona z warzywami

Przygotowanie

  1. Ryby umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W miseczce wymieszaj masło, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, listki szałwii, pokrojony czosnek i wino. Wszystko dokładnie wymieszaj na pastę. Rybę posól od zewnątrz i w środku. Wypełnij farszem. Zepnij wykałaczkami. Natrzyj rybę sokiem z cytryny, pieprzem i czosnkiem.

  2. Brytfankę wysmaruj masłem. Ułóż w niej ryby, piecz 30 minut w temp. 180°C. Posiekaj cebulę, szczypiorek, pomidora, paprykę i obranego ogórka. Posyp solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Rybę podawaj z sałatką i ryżem.

  3. Czas przygotowania: około godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń