Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz faszerowany"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 28
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 48
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 28
Składniki
Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i włóż do lodówki na około pół godziny.
Cebulę obierz z łupin i pokrój w piórka. Pap rykę umyj i potnij w cienkie paski. Oliwki i suszone pomidory poszatkuj na plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, do- daj paprykę, oliwki i pomidory. Dopraw solą i pieprzem.
Nałóż farsz na filety i zwiń je w roladki.
Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 30 minut w piekar niku nagrzanym do 200°C.
Podawaj z ryżem z kurkumą.Źródło: Telemax