Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz faszerowany

Dorsz faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Dorsz faszerowany"

Składniki

  • 4 małe filety z dorsza
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cytryna
  • 2 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • kurkuma
  • kilka zielonych oliwek
  • kilka suszonych pomidorów
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i włóż do lodówki na około pół godziny.

  2. Cebulę obierz z łupin i pokrój w piórka. Pap rykę umyj i potnij w cienkie paski. Oliwki i suszone pomidory poszatkuj na plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę.

  3. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, do- daj paprykę, oliwki i pomidory. Dopraw solą i pieprzem.

  4. Nałóż farsz na filety i zwiń je w roladki.

  5. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 30 minut w piekar niku nagrzanym do 200°C.

  6. Podawaj z ryżem z kurkumą.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń