Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz - pyszny i łatwy w przygotowaniu!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104925
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23093
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104925
Składniki
Salsa: Wszystkie warzywa zmiksować z oliwą, octem, czosnkiem i przyprawami. W ten sposób powstaje salsa, którą można wykorzystać także jako sos do tacosów, surowego śledzia i innych przekąsek.
Szpinak ugotować we wrzątku (ok. 4 minut), odcedzić.
Umytą i oczyszczoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać kilkoma łyżkami sosu. Na tym ułożyć szpinak i zalać resztą salsy. Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku przez ok 30 minut.
Ryba powinna być rozmrożona, jeśli jednak puści trochę wody, można zdjąć folię, aby nadmiar wody odparował. Ze świeżą rybą nie ma tego problemu :)