Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz - pyszny i łatwy w przygotowaniu!
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 222
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 122
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 130
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 222
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 122
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 130
Składniki
Salsa: Wszystkie warzywa zmiksować z oliwą, octem, czosnkiem i przyprawami. W ten sposób powstaje salsa, którą można wykorzystać także jako sos do tacosów, surowego śledzia i innych przekąsek.
Szpinak ugotować we wrzątku (ok. 4 minut), odcedzić.
Umytą i oczyszczoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać kilkoma łyżkami sosu. Na tym ułożyć szpinak i zalać resztą salsy. Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku przez ok 30 minut.
Ryba powinna być rozmrożona, jeśli jednak puści trochę wody, można zdjąć folię, aby nadmiar wody odparował. Ze świeżą rybą nie ma tego problemu :)