Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz - pyszny i łatwy w przygotowaniu!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 862
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8295
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 457
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4589
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 862
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8295
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13133
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 457
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Składniki
Salsa: Wszystkie warzywa zmiksować z oliwą, octem, czosnkiem i przyprawami. W ten sposób powstaje salsa, którą można wykorzystać także jako sos do tacosów, surowego śledzia i innych przekąsek.
Szpinak ugotować we wrzątku (ok. 4 minut), odcedzić.
Umytą i oczyszczoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać kilkoma łyżkami sosu. Na tym ułożyć szpinak i zalać resztą salsy. Przykryć folia aluminiową i piec w piekarniku przez ok 30 minut.
Ryba powinna być rozmrożona, jeśli jednak puści trochę wody, można zdjąć folię, aby nadmiar wody odparował. Ze świeżą rybą nie ma tego problemu :)