Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz smażony"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2671
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4008
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2671
Składniki
Filety opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem kuchennym, po czym skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.
Natrzyj ryby solą, pieprzem i zapanieruj w mące pszennej.
Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej mocno olej. Usmaż dorsze z obu stron na złoty kolor.
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w paski. Usmaż na oleju.
Kapustę pekińską poszatkuj, a rzodkiewki i ogórka potnij w plasterki. Posyp warzywa przyprawą i wymieszaj z oliwą.
Danie podawaj z sosem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax