Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz smażony"
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 192
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8626
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 418
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 192
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8626
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 418
Składniki
Filety opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem kuchennym, po czym skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.
Natrzyj ryby solą, pieprzem i zapanieruj w mące pszennej.
Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej mocno olej. Usmaż dorsze z obu stron na złoty kolor.
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w paski. Usmaż na oleju.
Kapustę pekińską poszatkuj, a rzodkiewki i ogórka potnij w plasterki. Posyp warzywa przyprawą i wymieszaj z oliwą.
Danie podawaj z sosem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax