Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz smażony

Dorsz smażony

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 51

Przepis wart wypróbowania: "Dorsz smażony"

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem kuchennym, po czym skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.

  2. Natrzyj ryby solą, pieprzem i zapanieruj w mące pszennej.

  3. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej mocno olej. Usmaż dorsze z obu stron na złoty kolor.

  4. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w paski. Usmaż na oleju.

  5. Kapustę pekińską poszatkuj, a rzodkiewki i ogórka potnij w plasterki. Posyp warzywa przyprawą i wymieszaj z oliwą.

  6. Danie podawaj z sosem.

  7. Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń