Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz smażony"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 794
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4959
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 794
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22837
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4959
Składniki
Filety opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem kuchennym, po czym skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny do lodówki.
Natrzyj ryby solą, pieprzem i zapanieruj w mące pszennej.
Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej mocno olej. Usmaż dorsze z obu stron na złoty kolor.
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w paski. Usmaż na oleju.
Kapustę pekińską poszatkuj, a rzodkiewki i ogórka potnij w plasterki. Posyp warzywa przyprawą i wymieszaj z oliwą.
Danie podawaj z sosem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax