Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną rybę w sosie pomidorowym z cebulą. Fantastyczne danie na każdą okazję. Ten pyszny sos możecie przygotować nawet 3 dni wcześniej, a gotowe danie smakować będzie podane zarówno na ciepło jak i zimno. Do zrobienia tego dania użyłam dorsza, ale możecie użyć waszej ulubionej, świeżej lub mrożonej ryby.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242775
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19833
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 481
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6890
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242775
Składniki
Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą lub olejem. Ułożyć w nim rozmrożoną i osuszoną rybę. Rybę przyprawić solą i pieprzem, po obu stronach i polać sokiem z cytryny. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
W międzyczasie przygotować sos: Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim pokrojoną cebulę. Kiedy cebula zmięknie, tak po około 10 minutach, dodać do niej starty czosnek. Podsmażyć 15 sekund. Kiedy czosnek zacznie intensywnie pachnieć, na patelnię wlać pomidory z puszki wraz z sokiem, szklanką wody i łyżką koncentratu pomidorowego. Całość dobrze wymieszać i doprawić solą, pieprzem, cukrem, słodką papryką i cynamonem. Na koniec dodać posiekana natkę pietruszki i pogotować, bez przykrycia, 15 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotowanym sosem polać przygotowana wcześniej rybę.
Naczynie z rybą wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 180 st. C. Gotowe danie posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!