Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe pulpety do rosołu"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł
Mięso i czosnek mielimy. Dodajemy jajko, sól, pieprz, imbir, chili w proszku i bułkę tartą. Wyrabiamy, aż się połączą w jednolitą masę. Wlewamy jedną łyżkę zimnej wody, którą dokładnie wgniatamy w mięsną masę. 2. Mięso schładzamy w lodówce, dzięki czemu nie będzie się kleić przy dalszej obróbce. Następnie formujemy kulki zwilżonymi zimną wodą rękami, przeznaczając na każdy pulpecik jedną czubatą łyżeczkę masy. 3. Pulpeciki wrzucamy na 7-8 minut do gotującego się rosołu lub bulionu. Zupę podajemy z pulpetami i ugotowanym wcześniej makaronem.Źródło: Rewia