Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowe pulpety do rosołu"
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3897
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1024
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3897
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1024
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 577
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,20 zł
Mięso i czosnek mielimy. Dodajemy jajko, sól, pieprz, imbir, chili w proszku i bułkę tartą. Wyrabiamy, aż się połączą w jednolitą masę. Wlewamy jedną łyżkę zimnej wody, którą dokładnie wgniatamy w mięsną masę. 2. Mięso schładzamy w lodówce, dzięki czemu nie będzie się kleić przy dalszej obróbce. Następnie formujemy kulki zwilżonymi zimną wodą rękami, przeznaczając na każdy pulpecik jedną czubatą łyżeczkę masy. 3. Pulpeciki wrzucamy na 7-8 minut do gotującego się rosołu lub bulionu. Zupę podajemy z pulpetami i ugotowanym wcześniej makaronem.Źródło: Rewia