Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione smaki mojej rodzinki - piersi z kurczaka i pory...
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8537
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7028
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4789
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327486
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8537
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7028
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4789
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327486
Składniki
Pory (białe części) pokroić w krążki,opłukać na sicie,zostawić do odcieknięcia.
W rondlu roztopić masło,wsypać pory,dodać cukier i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia doprawić obficie pieprzem i vegetą. Na koniec,na mocniejszym ogniu odparować cały płyn z porów.
Z piersi kurczaka odciąć luźnie kawałki mięsa (można je usmażyć w panierce i dodatkowo podać do obiadu),rozbić na możliwie najcieńsze kotlety. Kotlety z jednej strony doprawić wegetą i odwrócić je stroną niedoprawioną do góry.
Nałożyć uduszone pory przy szerszym brzegu kotletów i zwinąć roladki. Roladki oprószyć ze wszystkich stron mąką.
Roladki panierować w jajku i mące,smażyć w oleju,na niewielkim ogniu,aż będą rumiane. Ja podaję je z puree ziemniaczanym i korniszonami.
SMACZNEGO ;)