Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione smaki mojej rodzinki - piersi z kurczaka i pory...
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44616
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181999
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44616
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181999
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 202
Składniki
Pory (białe części) pokroić w krążki,opłukać na sicie,zostawić do odcieknięcia.
W rondlu roztopić masło,wsypać pory,dodać cukier i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia doprawić obficie pieprzem i vegetą. Na koniec,na mocniejszym ogniu odparować cały płyn z porów.
Z piersi kurczaka odciąć luźnie kawałki mięsa (można je usmażyć w panierce i dodatkowo podać do obiadu),rozbić na możliwie najcieńsze kotlety. Kotlety z jednej strony doprawić wegetą i odwrócić je stroną niedoprawioną do góry.
Nałożyć uduszone pory przy szerszym brzegu kotletów i zwinąć roladki. Roladki oprószyć ze wszystkich stron mąką.
Roladki panierować w jajku i mące,smażyć w oleju,na niewielkim ogniu,aż będą rumiane. Ja podaję je z puree ziemniaczanym i korniszonami.
SMACZNEGO ;)