Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione smaki mojej rodzinki - piersi z kurczaka i pory...
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 96
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4008
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 141
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 96
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4008
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 141
Składniki
Pory (białe części) pokroić w krążki,opłukać na sicie,zostawić do odcieknięcia.
W rondlu roztopić masło,wsypać pory,dodać cukier i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia doprawić obficie pieprzem i vegetą. Na koniec,na mocniejszym ogniu odparować cały płyn z porów.
Z piersi kurczaka odciąć luźnie kawałki mięsa (można je usmażyć w panierce i dodatkowo podać do obiadu),rozbić na możliwie najcieńsze kotlety. Kotlety z jednej strony doprawić wegetą i odwrócić je stroną niedoprawioną do góry.
Nałożyć uduszone pory przy szerszym brzegu kotletów i zwinąć roladki. Roladki oprószyć ze wszystkich stron mąką.
Roladki panierować w jajku i mące,smażyć w oleju,na niewielkim ogniu,aż będą rumiane. Ja podaję je z puree ziemniaczanym i korniszonami.
SMACZNEGO ;)