Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione smaki mojej rodzinki - piersi z kurczaka i pory...
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3735
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3735
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1279
Składniki
Pory (białe części) pokroić w krążki,opłukać na sicie,zostawić do odcieknięcia.
W rondlu roztopić masło,wsypać pory,dodać cukier i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia doprawić obficie pieprzem i vegetą. Na koniec,na mocniejszym ogniu odparować cały płyn z porów.
Z piersi kurczaka odciąć luźnie kawałki mięsa (można je usmażyć w panierce i dodatkowo podać do obiadu),rozbić na możliwie najcieńsze kotlety. Kotlety z jednej strony doprawić wegetą i odwrócić je stroną niedoprawioną do góry.
Nałożyć uduszone pory przy szerszym brzegu kotletów i zwinąć roladki. Roladki oprószyć ze wszystkich stron mąką.
Roladki panierować w jajku i mące,smażyć w oleju,na niewielkim ogniu,aż będą rumiane. Ja podaję je z puree ziemniaczanym i korniszonami.
SMACZNEGO ;)