Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i lekkie warzywa do obiadu.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 30
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 32
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2034
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 30
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 32
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2034
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinie i bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Cebule pokroić, ale nie drobno. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć szypułki i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka. Wsypać przyprawy i zioła. Zalać niewielką ilością wody. Duszę pod przykryciem, aż będą miękkie, ale jednoczeście się nie rozpadną. Wymieszać pod koniec duszenia (nie mieszam za bardzo by się nie rozpadły, wolę jak mają całe, apetyczne kawałki).
Gotowe warzywa podawać z ryżem, kaszą, makaronem (najlepiej razowym), albo zajadać same. Ja osobiście najczęćsiej jem z makaronem penne lubella 5 zbóż. SMACZNEGO!