Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i lekkie warzywa do obiadu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1910
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1994
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1910
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1994
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinie i bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Cebule pokroić, ale nie drobno. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć szypułki i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka. Wsypać przyprawy i zioła. Zalać niewielką ilością wody. Duszę pod przykryciem, aż będą miękkie, ale jednoczeście się nie rozpadną. Wymieszać pod koniec duszenia (nie mieszam za bardzo by się nie rozpadły, wolę jak mają całe, apetyczne kawałki).
Gotowe warzywa podawać z ryżem, kaszą, makaronem (najlepiej razowym), albo zajadać same. Ja osobiście najczęćsiej jem z makaronem penne lubella 5 zbóż. SMACZNEGO!