Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i lekkie warzywa do obiadu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinie i bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Cebule pokroić, ale nie drobno. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć szypułki i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka. Wsypać przyprawy i zioła. Zalać niewielką ilością wody. Duszę pod przykryciem, aż będą miękkie, ale jednoczeście się nie rozpadną. Wymieszać pod koniec duszenia (nie mieszam za bardzo by się nie rozpadły, wolę jak mają całe, apetyczne kawałki).
Gotowe warzywa podawać z ryżem, kaszą, makaronem (najlepiej razowym), albo zajadać same. Ja osobiście najczęćsiej jem z makaronem penne lubella 5 zbóż. SMACZNEGO!