Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i lekkie warzywa do obiadu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinie i bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Cebule pokroić, ale nie drobno. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć szypułki i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka. Wsypać przyprawy i zioła. Zalać niewielką ilością wody. Duszę pod przykryciem, aż będą miękkie, ale jednoczeście się nie rozpadną. Wymieszać pod koniec duszenia (nie mieszam za bardzo by się nie rozpadły, wolę jak mają całe, apetyczne kawałki).
Gotowe warzywa podawać z ryżem, kaszą, makaronem (najlepiej razowym), albo zajadać same. Ja osobiście najczęćsiej jem z makaronem penne lubella 5 zbóż. SMACZNEGO!