Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i lekkie warzywa do obiadu.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 392
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 292
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 426
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1649
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 392
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 292
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 426
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1649
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinie i bakłażana umyć i pokroić w kostkę. Cebule pokroić, ale nie drobno. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, usunąć szypułki i pokroić w kostkę.
Wszystkie warzywa wrzucić do garnka. Wsypać przyprawy i zioła. Zalać niewielką ilością wody. Duszę pod przykryciem, aż będą miękkie, ale jednoczeście się nie rozpadną. Wymieszać pod koniec duszenia (nie mieszam za bardzo by się nie rozpadły, wolę jak mają całe, apetyczne kawałki).
Gotowe warzywa podawać z ryżem, kaszą, makaronem (najlepiej razowym), albo zajadać same. Ja osobiście najczęćsiej jem z makaronem penne lubella 5 zbóż. SMACZNEGO!