Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowany boczek"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 125
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1305
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1066
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 125
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1305
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1066
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 91
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
Boczek rozkrój tak, aby powstał płat mięsa. Oprósz solą, pieprzem. Pokrój pieczarki oraz cebulę i podsmaż na oleju. Przypraw i ostudź.
Na płacie boczku rozłóż farsz. Posyp ziołami oraz żelatyną. Zwiń w rulon i mocno obwiąż nitką.
Włóż mięso do brytfanki, podlej wodą, nakryj naczynie. Piecz 1,5 godz. Pierwsze 30 min piecz w temp. 220°C. Zmniejsz do 170°C i piecz dalej. Ostudź w brytfance.
Porcje 20, 120 min, cena 1,10 zł, kalorie 387 kcal.Źródło: Bella Relaks