Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2164
Dodano: 20.12.2008
Odsłon: 9058
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Opłukać mięso, wytrzeć do sucha, obrać z błon, pokroić jak na gulasz. Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy, ząbek czosnku (zduszony w prasce), rozmaryn, imbir (jeśli świeży!), szczypta soli i pieprzu - wymieszać razem z mięsem. Odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 2 godz. Później partiami (4 łyżki oliwy) smażyć mięso na złoto. W drugim rondlu rozgrzać resztę oliwy, wrzucić pokrojony w półplasterki por (biała część), poddusić, dodać szpinak, mocno podgrzać (ewentualnie można trochę podlać wodą). Do przygotowanej bazy warzywnej dodać usmażone mięso, podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając. Zalać śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz imbirem (jeśli sproszkowany). Podawać z grzankami z chleba tostowego lub z ryżem ugotowanym na sypko.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

taura 06 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
do ulubionych0 Kto głosował? | Odpowiedz

maciejka 20 grudnia 2008Zgłoś do usunięcia
Do czasu przygotowania należy jeszcze dodać czas potrzebny na zamarynowanie mięsa ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz