Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, soczyste, zdrowe, proste do wykonania
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 104
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 34
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 79
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 104
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 34
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 79
Składniki
Opłukać mięso, wytrzeć do sucha, obrać z błon, pokroić jak na gulasz. Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy, ząbek czosnku (zduszony w prasce), rozmaryn, imbir (jeśli świeży!), szczypta soli i pieprzu - wymieszać razem z mięsem. Odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 2 godz. Później partiami (4 łyżki oliwy) smażyć mięso na złoto. W drugim rondlu rozgrzać resztę oliwy, wrzucić pokrojony w półplasterki por (biała część), poddusić, dodać szpinak, mocno podgrzać (ewentualnie można trochę podlać wodą). Do przygotowanej bazy warzywnej dodać usmażone mięso, podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając. Zalać śmietaną, doprawić solą i pieprzem oraz imbirem (jeśli sproszkowany). Podawać z grzankami z chleba tostowego lub z ryżem ugotowanym na sypko.