Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem zapiekany w piekarniku z ziemniakami z wody z koperkiem
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 196
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Składniki
Dużego fileta przekroić na pół mniejszego zostawić w całości , można też je nieco rozbić tłuczkiem. Filety przyprawić solą i pieprzem .
Tak przygotowane filety posmarować majonezem . Pieczarki ok. 25 dkg pokroić w plasterki i przesmażyć z cebulką, następnie rozłożyć na filecie . Żółty ser / ilość wg uznania / zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać na pieczarki.
Blachę wyłożyć folią aluminiową , posmarować olejem i przełożyć na nią przygotowane filety . Zapiec w piekarniku w temp. 150 st. do lekkiego zrumienia się sera . Podawać z ziemniakami z wody z koperkiem i dowolną sałatką .