Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem zapiekany w piekarniku z ziemniakami z wody z koperkiem
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4679
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4679
Składniki
Dużego fileta przekroić na pół mniejszego zostawić w całości , można też je nieco rozbić tłuczkiem. Filety przyprawić solą i pieprzem .
Tak przygotowane filety posmarować majonezem . Pieczarki ok. 25 dkg pokroić w plasterki i przesmażyć z cebulką, następnie rozłożyć na filecie . Żółty ser / ilość wg uznania / zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać na pieczarki.
Blachę wyłożyć folią aluminiową , posmarować olejem i przełożyć na nią przygotowane filety . Zapiec w piekarniku w temp. 150 st. do lekkiego zrumienia się sera . Podawać z ziemniakami z wody z koperkiem i dowolną sałatką .