Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy przepis na tort francuski zrobiony z naleśników. Naleśniki należy zrobić samemu. Tort nadaje się na obiad, lecz może zastępować deser:) Gorąco polecam ;)
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 243
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 123
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 243
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 123
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 37
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 35
Składniki
Przygotuj Sos I : W rondelku zrób białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadź śmietanką, podgrzewaj mieszając aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku pozostałymi składnikami.
Przygotuj Sos II: W rondelku zrób białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadź zimnym mlekiem i mieszając gotuj aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia. Dodaj ser, dokładnie wymieszaj, podgrzej, wlej śmietankę roztrzepaną z żółtkiem, wymieszaj, zdejmij z ognia i przestudź. Dodaj szynkę pokrojoną w cienkie paseczki i orzechy.
Przygotuj tort: każdy naleśnik posmaruj Sosem II, zwiń w rulon i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zalej całość sosem I, posyp serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 5-8 minut, podaj natychmiast po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!