Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6
Dodano: 28.01.2011
Odsłon: 866
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotuj Sos I : W rondelku zrób białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadź śmietanką, podgrzewaj mieszając aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku pozostałymi składnikami.
Przygotuj Sos II: W rondelku zrób białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadź zimnym mlekiem i mieszając gotuj aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia. Dodaj ser, dokładnie wymieszaj, podgrzej, wlej śmietankę roztrzepaną z żółtkiem, wymieszaj, zdejmij z ognia i przestudź. Dodaj szynkę pokrojoną w cienkie paseczki i orzechy.
Przygotuj tort: każdy naleśnik posmaruj Sosem II, zwiń w rulon i układaj ciasno w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zalej całość sosem I, posyp serem i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 5-8 minut, podaj natychmiast po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Emmka 05 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Komentujcie!0 Kto głosował? | Odpowiedz