Do góry

Dania główne Przepis na:

..francuski warkocz ze szpinakiem..

..francuski warkocz ze szpinakiem..

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 77

Dodano:

Odsłon: 9538

kurczak z fetą i szpinakiem zapiekany w cieście francuskim

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • pierś z kurczaka
  • szpinak mrożony
  • kostka sera feta
  • cebula
  • jajko
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ..pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z cebulą na małym ogniu, następnie dodajemy szpinak i dusimy wszystko ok 10 minut

  2. ..ciasto francuskie kładziemy krótszym bokiem do siebie, po środku zostawiamy wzdłuż około 10 cm pas, brzegi nacinamy w poprzek z oby dwóch stron na około centymetrowe pasy

  3. ..gotowy wystudzony farsz kładziemy wzdłuż na nieponacinanym cieście, okraszamy wszystko serem feta i zawijamy na przemian naciętymi pasami z prawej i z lewej strony ku środkowi

  4. ..całość smarujemy roztrzepanym białkiem jaja i pieczemy ok 15 minut w 160-180 stopniach

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nowalijka 05 sierpnia 2013 Proste na pewno b.smaczne a zarazem bardzo efektywnie wygląda:) Ląduje w ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń