Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak z fetą i szpinakiem zapiekany w cieście francuskim
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17367
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6668
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17367
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6668
 
         
         
                Składniki
..pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z cebulą na małym ogniu, następnie dodajemy szpinak i dusimy wszystko ok 10 minut
..ciasto francuskie kładziemy krótszym bokiem do siebie, po środku zostawiamy wzdłuż około 10 cm pas, brzegi nacinamy w poprzek z oby dwóch stron na około centymetrowe pasy
..gotowy wystudzony farsz kładziemy wzdłuż na nieponacinanym cieście, okraszamy wszystko serem feta i zawijamy na przemian naciętymi pasami z prawej i z lewej strony ku środkowi
..całość smarujemy roztrzepanym białkiem jaja i pieczemy ok 15 minut w 160-180 stopniach