Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak z fetą i szpinakiem zapiekany w cieście francuskim
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5208
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6447
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5451
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13439
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5208
Składniki
..pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z cebulą na małym ogniu, następnie dodajemy szpinak i dusimy wszystko ok 10 minut
..ciasto francuskie kładziemy krótszym bokiem do siebie, po środku zostawiamy wzdłuż około 10 cm pas, brzegi nacinamy w poprzek z oby dwóch stron na około centymetrowe pasy
..gotowy wystudzony farsz kładziemy wzdłuż na nieponacinanym cieście, okraszamy wszystko serem feta i zawijamy na przemian naciętymi pasami z prawej i z lewej strony ku środkowi
..całość smarujemy roztrzepanym białkiem jaja i pieczemy ok 15 minut w 160-180 stopniach