Dania główne Przepis na:
..francuski warkocz ze szpinakiem..

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 77
Dodano: 04.08.2013
Odsłon: 9538
Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- pierś z kurczaka
- szpinak mrożony
- kostka sera feta
- cebula
- jajko
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
..pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z cebulą na małym ogniu, następnie dodajemy szpinak i dusimy wszystko ok 10 minut
-
..ciasto francuskie kładziemy krótszym bokiem do siebie, po środku zostawiamy wzdłuż około 10 cm pas, brzegi nacinamy w poprzek z oby dwóch stron na około centymetrowe pasy
-
..gotowy wystudzony farsz kładziemy wzdłuż na nieponacinanym cieście, okraszamy wszystko serem feta i zawijamy na przemian naciętymi pasami z prawej i z lewej strony ku środkowi
-
..całość smarujemy roztrzepanym białkiem jaja i pieczemy ok 15 minut w 160-180 stopniach
Komentarze do przepisu (1)

nowalijka 05 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Proste na pewno b.smaczne a zarazem bardzo efektywnie wygląda:) Ląduje w ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz