Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak z fetą i szpinakiem zapiekany w cieście francuskim
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Składniki
..pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z cebulą na małym ogniu, następnie dodajemy szpinak i dusimy wszystko ok 10 minut
..ciasto francuskie kładziemy krótszym bokiem do siebie, po środku zostawiamy wzdłuż około 10 cm pas, brzegi nacinamy w poprzek z oby dwóch stron na około centymetrowe pasy
..gotowy wystudzony farsz kładziemy wzdłuż na nieponacinanym cieście, okraszamy wszystko serem feta i zawijamy na przemian naciętymi pasami z prawej i z lewej strony ku środkowi
..całość smarujemy roztrzepanym białkiem jaja i pieczemy ok 15 minut w 160-180 stopniach