Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frittata z kiełbasą i maślakami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odcedź, ostudź, obierz, pokrój w plasterki. Maślaki obierz, obgotuj w osolonej wodzie (20 minut). Odcedź, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki razem z kiełbasą.
Na oleju przesmaż pokrojony boczek, kiełbasę i grzyby. Dodaj ziemniaki. Smaż 5 min. Jajka wymieszaj ze śmietaną, solą i pieprzem. Zalej danie. Smaż kilka minut. Pod koniec posyp serem.
Czas ok. 35 min; porcja – 530 kcal, cena 3,80 zł.Źródło: Świat kobiety