Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu,smaczne i rozwiązuje problem jak w ogródku wyrosło dużo cukinii i stałe pytanie co z nią zrobić ?
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 401
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 66
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 401
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 66
Składniki
cukinię umyć ,pokroić na 1-1,5 cm paski,jeżeli cukinia jest na tyle duża,że są już nasiona to należy je wyciąć i wyrzucić.Cukinię i posolić odstawić na jakiś czas by po prostu puściła wodę,którą wylewamy i dodajemy pozostałe przyprawy i tu jest dowolność co i jaka przyprawa komu smakuje.Po pewnym czasie ,cukinia znowu puści trochę wody odlać.
Uruchomić frytkownicę dodać wymaganą ilość oleju.Kiedy będzie już odpowiednia temperatura to wrzucamy przygotowaną cukinię.Może być bez panierki lub obtoczona w panierce ale wtedy przed obtoczeniem w panierce dobrze jest przygotowane paski cukinii wymieszać z jajkiem.Smażyć w zależności od upodobań.Smacznego