Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsie piersi z owocami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Szalotki obierz, poszatkuj drobno. Umyte śliwki wypestkuj. Na patelni rozgrzej masło. Przesmaż szalotki na jasnozłoty kolor, dodaj śliwki oraz 3 łyżki cukru. Smaż całość, mieszając, około 2 min. Wlej czerwone wino i bulion. Duś, aż owoce zmiękną, a sos zgęstnieje.
Piersi opłucz, osusz, podziel na porcje. Ułóż na suchej rozgrzanej patelni skórką do dołu, obsmaż na rumiano. Przełóż na drugą stronę i również smaż na złoty kolor. Posyp solą oraz pieprzem do smaku.
Mięso przełóż do brytfanki. Piecz 60 min w 160 st. Na 10 min przed końcem pieczenia dodaj do mięsa przygotowany wcześniej sos śliwkowy. Danie ozdób ziołami.
Porcja – 690 kcal, cena 5,90 zł, 4 porcje czas ok. 140 min.Źródło: Świat kobiety