Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsie piersi z owocami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15154
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8787
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8287
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15154
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8787
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8287
Składniki
Szalotki obierz, poszatkuj drobno. Umyte śliwki wypestkuj. Na patelni rozgrzej masło. Przesmaż szalotki na jasnozłoty kolor, dodaj śliwki oraz 3 łyżki cukru. Smaż całość, mieszając, około 2 min. Wlej czerwone wino i bulion. Duś, aż owoce zmiękną, a sos zgęstnieje.
Piersi opłucz, osusz, podziel na porcje. Ułóż na suchej rozgrzanej patelni skórką do dołu, obsmaż na rumiano. Przełóż na drugą stronę i również smaż na złoty kolor. Posyp solą oraz pieprzem do smaku.
Mięso przełóż do brytfanki. Piecz 60 min w 160 st. Na 10 min przed końcem pieczenia dodaj do mięsa przygotowany wcześniej sos śliwkowy. Danie ozdób ziołami.
Porcja – 690 kcal, cena 5,90 zł, 4 porcje czas ok. 140 min.Źródło: Świat kobiety