Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsie piersi z owocami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 170
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15550
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 170
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15550
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Szalotki obierz, poszatkuj drobno. Umyte śliwki wypestkuj. Na patelni rozgrzej masło. Przesmaż szalotki na jasnozłoty kolor, dodaj śliwki oraz 3 łyżki cukru. Smaż całość, mieszając, około 2 min. Wlej czerwone wino i bulion. Duś, aż owoce zmiękną, a sos zgęstnieje.
Piersi opłucz, osusz, podziel na porcje. Ułóż na suchej rozgrzanej patelni skórką do dołu, obsmaż na rumiano. Przełóż na drugą stronę i również smaż na złoty kolor. Posyp solą oraz pieprzem do smaku.
Mięso przełóż do brytfanki. Piecz 60 min w 160 st. Na 10 min przed końcem pieczenia dodaj do mięsa przygotowany wcześniej sos śliwkowy. Danie ozdób ziołami.
Porcja – 690 kcal, cena 5,90 zł, 4 porcje czas ok. 140 min.Źródło: Świat kobiety