Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsie piersi z owocami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Szalotki obierz, poszatkuj drobno. Umyte śliwki wypestkuj. Na patelni rozgrzej masło. Przesmaż szalotki na jasnozłoty kolor, dodaj śliwki oraz 3 łyżki cukru. Smaż całość, mieszając, około 2 min. Wlej czerwone wino i bulion. Duś, aż owoce zmiękną, a sos zgęstnieje.
Piersi opłucz, osusz, podziel na porcje. Ułóż na suchej rozgrzanej patelni skórką do dołu, obsmaż na rumiano. Przełóż na drugą stronę i również smaż na złoty kolor. Posyp solą oraz pieprzem do smaku.
Mięso przełóż do brytfanki. Piecz 60 min w 160 st. Na 10 min przed końcem pieczenia dodaj do mięsa przygotowany wcześniej sos śliwkowy. Danie ozdób ziołami.
Porcja – 690 kcal, cena 5,90 zł, 4 porcje czas ok. 140 min.Źródło: Świat kobiety