Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęsty i sycący gulasz na piwie"
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17317
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6666
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17317
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6666
 
         
        Składniki
Cebule umyć, oczyścić, pokroić w piórka, podsmażyć na patelni na 1 łyżce oliwy. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę, oprószyć mąką, obsmażyć na rozgrzanym smalcu, przełożyć do garnka, zalać gorącym bulionem, dodać przyprawy (bez soli), cukier, cebulę. Dusić ok. 50-60 min na małym ogniu pod przykryciem. Dodać pokruszony chleb i piwo, dusić kolejną godzinę.
Marchew i ziemniaki umyć, obrać, pokroić (w talarki i kostkę), obsmażyć na oliwie, dodać do gulaszu, doprawić solą, dusić ok. 15-20 minut. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, doprawić sokiem z cytryny, posypać utartym serem i posiekanymi ziołami.
ok. 180 minut.Źródło: Twoje Imperium